Al voor het tweede jaar op rij werd Bobbejaanland afgelopen weekend het paradijs voor gameliefhebbers. Zowat elke grote naam uit de game-industrie was aanwezig in het park om er de gamers kennis te laten maken met de nieuwste games.

Zo kreeg Gameland dit weekend de Benelux-primeur van FIFA 13. Verschillende voetballers uit de Jupiler League kwamen zelfs naar Lichtaart om het spel een eerste keer te spelen. Na 3 dagen kwamen er om en bij de 20.000 bezoekers naar Gameland.

Bobbejaanland was dit weekend opnieuw the place to be voor liefhebbers van games. Verschillende attracties werden ingekleed volgens het game-thema en overal in het pretpark kon er naar hartelust gegamed worden. Daarnaast waren zowat alle grote namen uit de industrie aanwezig zoals EA Games, Nintendo, PlayStation, Namco Bandai, Intel, enz… Omwille van het grote succes van vorig jaar, werd dit jaar zelfs een derde dag toegevoegd aan het programma. Het park opende vrijdag al de deuren voor het game-publiek. Steven Leunens en Wouter van Hauwermeiren van Gameland zijn uiteraard erg opgetogen met het succes van Gameland: “Het succes van dit weekend duidt nog eens op de grote interesse voor games in ons land. Zelfs Studio Brussel zond zaterdag live uit vanop Gameland. Dat betekent dat ook het grote publiek intussen de weg naar gaming heeft gevonden. We schatten dat er zo’n 20.000 mensen naar Gameland zijn afgezakt.”

Reuzenrad en Typhoon

Gameland kreeg dit weekend ook de Benelux-première van FIFA 13 van EA, ongetwijfeld de populairste voetbalgame op de markt. Om die première nog eens in de verf te zetten, kwamen verschillende voetballers uit de Jupiler Pro League langs om het tegen elkaar op te nemen. Zo kwamen o.a. Stijn De Smet (AA Gent), Thomas Azevedo (OHL), Bjorn Ruytinx (OHL) en Kenneth Van Goethem (OHL) een kijkje nemen op Gameland. Naast de première van FIFA 13 was er nog de exclusieve preview van de game Luigi’s Mansion 2 van Nintendo 3DS en Nintendo3DS XL. Andere blikvangers tijdens Gameland waren het reuzenrad dat volledig ingekleed was volgens De Sims 3 en de Typhoon in het thema van de game PlayStation All-Stars Battle Royale op PS3 en PlayStation Vita. Daarnaast waren er nog talrijke knappe standen van o.a. Namco Bandai, Nintendo 3DS, Gamemania en Howest.

Gaming4life

Ook Charlotte Van Brabander, bekend als gamer en pokerspeelster, maakte haar opwachting in Bobbejaanland. Zij kwam haar project Gaming4life voorstellen waarmee ze 6.500 euro wil inzamelen voor het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Met het geld wil ze games en consoles aankopen om zo het leven van langdurige zieke kinderen wat aangenamer te maken. Charlotte werd zaterdag vergezeld door enkele patiëntjes van het Gentse ziekenhuis. Zij werden uitnodigd door Gameland om er de dag van hun leven te beleven. Meer info op http://www.gameland.be/gaming4life.